rss
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés
 • Állatvédelmi munka az oktatási intézményekben

 • Állatvédelmi munka az oktatási intézményekbenBölcsődék, óvodák, általános iskolák, középiskolák, és a felsőfokú oktatás tananyagát rendszeresen színesítjük környezettudatosságot, természet-és környezetvédelmet segítő (pl. az állatok háziasításáról, a fajok eredetéről, az állatok védelméről, a fenntartható fejlődés szóló) előadásanyagokkal. Részt veszünk világnapos rendezvények színesítésében, az intézmények számára évente százezres számban juttatunk állatvédelmi kiadványainkból. Az oktatásban részt vevő gyermekek / fiatalok részére évtizedes múltra tekint vissza a környezetvédelmet segítő alkotói pályázati programsorozatunk is.

  Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
  Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása

  Adója 1%-ának felajánlásával az állatmentés mellett a szemléletformálásra, a felelős állattartás tanítására is fordítódik.

  Iskolás csoportok érdeklődéssel tanulják a felelős állattartást


  Állatos kiállításainkat a gyerekek kíváncsian látogatják

  Rendezvényeken örömmel fogadják a kiadványokat

  Mindenki kap ajándékot

  Állatszépségverseny az iskolanapon

  A felelős állattartás szabályai
  Az állatvédők, menhelyek sokszor beszélnek és kihangsúlyozzák a felelős állattartás fontosságát, de mi is ez valójában?! Mostanra már sokan ismerik ezt a fogalmat, vagy legalább hallottak már róla, de sajnos az állattulajdonosok kisebbik fele az, aki ennek megfelelően él együtt állatával, gondoskodik róla. Magyarországon az állattartási kultúra, jócskán elmarad a nyugat-európai, amerikai normáktól, de minden állatvédő abban reménykedik, és azért küzd, hogy egyszer a mi kis országunkban is eljussunk legalább ezekhez az országokhoz közeli szintre.

  Ennek az alapja csakis a felelősségteljes gondolkodásmód kialakulása és elterjedése lehet.

  Mit is jelent a felelősség?
  Egy felelős gazda, mielőtt magához venne egy állatot, jól átgondolja döntését, utána olvas a választott faj ill. fajta szükségleteinek, hogy milyen környezetre/élettérre, mennyi mozgásra, milyen ellátásra, táplálásra stb. van szüksége… legyen az kutya, macska, hal, madár vagy bármilyen más állatfaj. CSAK azért venni, vagy befogadni egy állatot, mert, pl. divat, vagy mert megtetszett egy filmből, vagy csak mert akarunk egyet nem felelős gondolkodás. Komolyan át kell gondolni ezt a döntést, mert nem egy tárgyról, hanem egy érző lényről van szó, akiről majd hosszú éveken át, gondoskodnunk kell.

  CSAK akkor vegyünk magunkhoz bármilyen állatot, ha alaposan és jól átgondoltuk a vele járó felelősséget, kötelezettséget, terheket. A felelős gazda csak olyan állatot vesz maga mellé, akiről élete végéig gondoskodni tud és meg tudja teremteni számára a legoptimálisabb környezetet, életfeltételeket. Tehát egy ÉLETRE választunk, nem csak 1-2 évre, hónapra.

  Egy kutya esetében (életkortól függően) 10-15 évről beszélünk (tehát nem néhány hónapra, vagy 1-2 évre kell előre gondolkodni). Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy egy állat hatalmas kötöttség és felelősség, és nem utolsó sorban anyagi költségekkel is jár, a sok öröm és szeretet mellett, amit nyújtanak.

  Családtag/barát
  Ezekre az állatokra úgy kell gondolni, mint a családtagjainkra, barátainkra. Szeretetre, gondoskodásra és törődésre van szükségük. A kutyáknak, a legfontosabb a gazdi közelsége és mellette érzik a legjobban magukat. Így attól nem lesz boldog egyikőjük sem, ha az egész életét egy kertben, egyedül kell leélnie. A legoptimálisabb nekik, ha a házban/Lakásban együtt élhetnek a családjukkal, nagyokat sétálnak, kirándulnak, foglalkoznak és játszanak velük.
  A normális ember-állat kapcsolatnak a szereteten kell alapulnia, mint minden jó kapcsolatnak. Ha már vállaltunk egy állatot gondoskodjunk róla felelősségteljesen, szeretettel és odafigyeléssel. Annyira sokat tudnak Ők is adni és nem várnak cserébe semmit. A kutya feltétlenül is tud szeretni, így mi is ehhez méltóan bánjunk vele. Tartsuk tiszteletben az Ő érzéseit is, ne csak Önnön igényeinkkel foglalkozzunk.

  Megfelelő környezet, Alapvető szükségletek
  Miután utána olvastunk a választott állat igényeinek, mielőtt megérkezik otthonunkba, alakítsunk ki mindent a számára. Kutya esetében fontos, hogy legyen egy saját helye, ahová elvonulhat, ahol tud nyugodtan pihenni. A benti kutyusoknál (akár lakás, akár családi ház) ez lehet egy kosár, vagy egy pléd a szoba sarkában, előszobában. Azoknak a kutyusoknak, akiket kint tartanak, azoknak ki kell alakítani egy száraz, szigetelt, meleg helyet, ahová rossz idő esetén behúzódhatnak. Ez lehet akár a kazánházban, garázsban vagy egy jól kialakított, megfelelő méretű kutyaházban. Aki semmiképpen nem szeretné beengedni a kutyát a házba az nagytestű, bundás kutyust válasszon, aki hidegebb idő esetén is jól tudja magát érezni, mert elég nagy a testtömege és a szőre ahhoz, hogy ne fázzon meg. (természetesen a száraz, szigetelt hely nekik is feltétlenül szükséges).
  Még egy nagyon fontos dolog! Az a tulajdonos, akinek a kapcsolata ténylegesen a szereteten alapul, az NEM tartja láncon, vagy egy néhány négyzetméteres kennelben a kutyáját. Ha félti a virágokat, vagy veteményest, kerítse el azokat, vagy NE tartson kutyát. Azok akik, csak azért akarnak maguknak egy kutyát, hogy őrizze a házat és csupán egy eszközt látnak benne, semmi többet, NE tartsanak kutyát. Manapság már remek riasztóberendezéseket lehet kapni és azzal nem kell foglalkozni, etetni, orvoshoz vinni stb.

  Az utcára került vagy gyepmesteri telepen leadott állatok nagyon-nagy százaléka kertes-házból vagy telepről kerül ki(mert ott nem társnak, családnak választják őt hanem egy eszköznek) Az állat NEM ESZKÖZ! Hanem egy érző, szociális lény! A kutya társállat, és az emberek mellett érzi jól magát, minél több a közös program, foglalkozás, a kutyatartás annál minőségibb. A kutyának szeretetre, elismerésre van szüksége.

  Táplálás
  A állatok előtt mindig legyen elegendő tiszta, friss víz. A kutya szomjúságot sokkal rosszabbul tűri, mint az ember. A helyes, minőségi táplálással rengeteg betegséget megelőzhetünk. Fontos, hogy az állatok a nekik megfelelő minőségű, mennyiségű és összetételű tápot kapjanak, tekintettel életkorukra illetve esetleges betegségükre. Minden nap, lehetőleg azonos időben adjunk enni kedvencünknek. Törekedjünk arra, hogy lehetőleg minőségi, szakáruházakban kapható tápokkal etessük állatainkat.

  Foglalkozás
  A kutyákkal kapcsolatosan rendkívül fontos momentum, a foglalkozás, tanítás. A kutya magától nem lesz jól nevelt és szófogadó. Ha nincs ezen a téren tapasztalatunk, mindenképpen szánjunk rá időt és olvassunk el néhány szakkönyvet, illetve kérjük szakképzett kutyakiképző tanácsát. A kutyasuli is egy remek közös program, amit a gazdik és a kutyák is egyaránt élveznek és más kutyabolond emberekkel is megismerkedhetünk. Ne várjuk el a kutyánktól, hogy „Rex felügyelő legyen, ha nem szánunk rá elég időt és energiát (ez napi szintű, rendszeres foglalkozást jelent).

  Mozgásigény
  Minden állatfajnak, fajtáknak egymástól eltérő a mozgásigényük. Ezt is mindenképpen érdemes figyelembe venni mielőtt kedvencet választunk magunknak. Nem csak kutyáknak, macskáknak, illetve nagyobb emlősök, hanem a lakásban tartott kisállatoknak (hörcsög, madár, hal, stb.) is van mozgásigényük, amit még a hazahozataltól előtt gondoljunk át, és teremtsük meg számára az ideális feltételeket.

  A kutyasétáltatás, nem csak azért fontos, hogy kedvencünk elvégezhesse a dolgát, hanem főleg azért, hogy kimozoghassa magát, találkozzon más kutyákkal, új szagokkal, ingerekkel, élménydús eseményekkel. Ezért a kertes házban tartott kutyáknak is ugyanolyan szüksége van a rendszeres sétákra, mint lakásban tartott társainak. Képzeljék, csak el milyen lenne, ha egész életüket, ugyanazon a X négyzetméteren kéne tölteniük. (szerintem sokan rövid időn belül megbolondulnának..) Ezért is van, hogy nagyon sok kertes házban tartott kutya, kiszökik, rongálja a kertet, vagy esetleg depressziós lesz stb… A kutyák igénylik a foglalkozást, a közös programokat. Imádnak részt venni a közös programokon, együtt a családdal.

  Tévhit az is hogy a kistestű kutyáknak kisebb a mozgásigénye, mint a nagytestűeké. Ez nem így van, fajtától, típustól illetve temperamentumtól függ, nem a testmérettől!

  Egészség
  Amennyiben eldöntöttük, hogy vállaljuk egy állatért a felelősséget, figyeljünk oda kedvencünk egészségére. Ennek az alapja, a már előbb említett megfelelő táplálás, vitaminok. Fontos, hogy amint azt látjuk, hogy állatunk másképpen viselkedik, letört, vagy fájdalmai vannak, vagy kevésbé eleven, mint általában, forduljunk állatorvoshoz. Ne próbáljuk meg kedvencünket, saját elgondolásaink szerint kezelni, mert számos olyan emberi gyógyszer van, ami az állatokra ártalmas!

  A kötelező illetve ajánlott oltásokat mindig időben adassuk be nekik, illetve 3 havonta féregtelenítsük is kedvencünket. Évente legalább egyszer ellenőriztessük kedvencünk egészségi állapotát állatorvosunkkal.

  Felelős gondolkodás alapja - utódok
  Nagyon fontos! Sajnos azok az emberek, akik nem foglalkoznak állatvédelemmel, vagy nem járnak ki egy-egy menhelyre aktivistaként, nem értik, hogy miért is olyan fontos az IVARTALANÍTÁS!

  Minden évben több ezer olyan kutyus/cica jön a világra, ami vagy az utcán, vagy a gyepmesteri telepeken végzi,és az állatvédők már jelenlegi kóbor állatokat sem tudják hova elhelyezni. Kb 1-2 millió kóbor állat van az országban és kb. 4-5000 férőhely a menhelyeken. Nincs annyi potenciális gazdajelölt amennyi állat megszületik évről évre. A menhelyek tehetetlenek és már számos esetben nem tudnak segíteni, mert a kapacitásuk, tartalékaik végesek! És teszik ezt minden fillér nélkül, csupán az állatok szeretete miatt.

  A felelős gazdák, akik nem tenyésztők (és itt nem a szaporítókról beszélek, sajnos belőlük van a több!!!) ivartalaníttassák kedvencüket, így megelőzhetőek az esetleges „balesetek”. Ez egyszeri költség, ami utána többszörösen megtérül. Nem beszélve arról, hogy az ivartalanítással számos súlyos betegséget is meg lehet előzni (daganat, méhgyulladás stb.)! Jól ismert tény az is, hogy az ivartalanított állatok tovább élnek, nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak.

  LujziÓriási tévhit az is, hogy a szuka kutyáknak minimum egyszer elleniük kell!!! Nem kell.
  Hatalmas felelőtlenség, ha egy gazda hagyja az állatát indokolatlanul leelleni. Sokkal több a kutya/macska az országban, mint amennyiben állatot tartanának. Természetesen nem az elkötelezett tenyésztőkről beszélek, akik egy adott fajta szerelmesei és alaposon, átgondoltan tevékenykednek, a minőségre törekedve.

  A jelenleg kilátástalan helyzet kialakulásáért nagyban felelősek:

  - a szaporítók: akik megélhetés céljából, agyba-főbe elletik szuka kutyájukat, össze-vissza pároztatva, csak a mennyiség a lényeg. Nem törődnek azzal sem, hogy utána hova kerül a kölyök, ha nem tudják eladni a kölyköket, a felesleges egyedektől megszabadulnak (nem törődve semmivel). Általában az állatok nincsenek oltva, az állatokat förtelmes helyen tartják, mint egy futószalagszerűen működtetve telepeket. A kihasznált, idős beteg anyaállatokat, miután már nem hoznak, hasznot az utcára teszik, vagy leadják a gyepmesteri telepre, vagy agyonverik stb. NE TÁMOGASSUK ezeket az embereket azzal, hogy tőlük veszünk kutyát. Ha mindenképpen egy bizonyos fajtába szerettünk bele, keressünk egy jónevű tenyésztőt és onnan vásároljunk, igaz sok pénzért, de minőségi kiskutyát. Illetve ha csak egy társa vágyunk keresgéljünk magunknak kedvencet a menhelyeken, fajtamentőknél ahol csodálatos, kedvesebbnél, kedvesebb állatot találhatunk magunknak, akik egy életre hálásak lesznek nekünk azért, hogy meleg otthont biztosítunk neki.

  - a másik csoport, akik nagyban felelősek a jelenleg kialakult helyzetért: a kutyájukat nemtörődöm módon tartók és azokat különböző módon szaporodni hagyó tulajdonosok. Szinte minden nap kapunk olyan hívást, hogy leellett a kutyám, és nem tudom, mit csináljak a kölykökkel vagy egyszerűen kiteszik őket az utcára. Ezeknek a tulajdonosoknak sajnos fél év múlva megint fog tüzelni a kutyája és ismételten le fog elleni, és ez így megy évről évre. Legyünk felelősségteljes gazdik és ivartalaníttassuk kedvencünket!

  Egyedi azonosítás
  Szintén a felelős állattartás egyik fontos része az egyedi azonosítás. Számos kutyus azért nem kerül vissza eredeti gazdijához, mert megtalálói, nem tudják azonosítani.

  Ennek a legkorszerűbb módja, egy apró microchip, amit az állat bőre alá ültetnek be. A művelet mindössze annyi időt vesz igénybe, mint egy oltás és nem jár nagyobb fájdalommal sem. Ez a chipszám bekerül egy központi adatbázisba a gazda adataival együtt, így ha az állatot megtalálják és leolvassák az azonosítószámát (állatorvosi rendelőben pl.), akkor már tudják is értesíteni az aggódó családot. Ez a chip egy éltre szól, így érdemes beruházni rá.

  A nyakörvön lévő biléta is egy félmegoldás, de ez könnyen leszakadhat vagy elveszhet.

  Környezet
  Mindig legyünk tekintettel környezetünkre. Igenis szedjük össze kedvencünk utána a kutyagumit és ne a játszótérre hordjuk le a dolgát végezni. Sajnos még nagyon kevesen szedik össze maguk után a „végterméket”, pedig ez az egyik fő konfliktusforrás ami fel szokott merülni a kutyákat nem szerető embereknél, érthetően.

  A fent felsorolt tényezők az alapjai a felelős állattartásnak és fontos lenne, hogy ezt a gondolkodásmódot egyre többen magukénak érezzék, és ekkor talán elindulhatunk a helyes állattartási kultúra irányába.


Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Adó 1% felajánlás állatvédelemre

  Adó 1% felajánlás állatvédelemreAz utcáról megmentett kutyák és cicák nevében hálásan köszönjük mindazok támogatását, akik adó 1 százalék felajánlásával az állatok mentését segítik. Támogatóink nélkül a gazdátlan négylábúak nem juthatnának védelem alá, az állatvédelmi tevékenység az adó egy százalékának felajánlása nélkül nem lenne ilyen eredményes. Az Orpheus Állatvédő Egyesület Gazdikereső Programja havi átlag 30-50 állatot juttat új, szerető gazdihoz, jelenleg rengeteg otthon nélküli állat várja a segítséget. Minden állatmentő tevékenységkor a hála a segítők felé irányul, akik nélkül a feladatok megoldatlanok maradnának. Köszönjük!

  Adóbevalláskor, az eSzja rendszerben az adó 1% felajánláshoz adószámunkat adja meg:
  Orpheus Állatvédő Egyesület
  Adó 1%: 18464654-1-06

 • Állatvédelmi munka az oktatási intézményekben

  Állatvédelmi munka az oktatási intézményekbenBölcsődék, óvodák, általános iskolák, középiskolák, és a felsőfokú oktatás tananyagát rendszeresen színesítjük környezettudatosságot, természet-és környezetvédelmet segítő (pl. az állatok háziasításáról, a fajok eredetéről, az állatok védelméről, a fenntartható fejlődés szóló) előadásanyagokkal. Részt veszünk világnapos rendezvények színesítésében, az intézmények számára évente százezres számban juttatunk állatvédelmi kiadványainkból. Az oktatásban részt vevő gyermekek / fiatalok részére évtizedes múltra tekint vissza a környezetvédelmet segítő alkotói pályázati programsorozatunk is.

 • Évente állatok százmillióit ölik le a szőrmedivatért

  Évente állatok százmillióit ölik le a szőrmedivatértAz állatokat felhasználni olyan jelentéktelen célokra, mint kozmetikai kísérletek és a szőrmedivat, nem az emberi jólétet szolgálja, hanem az emberi hiúságot és az anyagi hasznot segíti elő. A világon évenként kb. 30 millió nyércet és 4-5 millió rókát tenyésztettek, más fajták tenyésztése (rágcsálók, nagyobb gerincesek, selyemhernyók) százmilliós nagyságrendű. Korábbi évtizedekben a számok magasabbak voltak. Nincs apelláta: az élő állatokból nyert prémtermelés felesleges, állatkínzó... a divat és a biznisz oltárán pusztulnak a prémcélú állatok... tudatos vásárlással megállítható a folyamat!

 • Az Orpheus által gazdihoz kerülnek az utcáról befogott / kóbor állatok

  Az Orpheus által gazdihoz kerülnek az utcáról befogott / kóbor állatokAz Orpheus Állatvédő Egyesület közhasznú állatmentő szervezet. Az egyesület 1999 óta több tízezer állatot mentett meg. A szervezet problémamegoldó, gazdikereső, szemléletformáló, gyógyító, állatmentő, oktató / nevelő tevékenysége rengeteg anyagi ráfordítást igényel. Az egyesület gazdikereső programja (Ebangyal.hu) révén az örökbefogadók megmentésre váró házi kedvencekből válogathatnak. Minden egyes kutya és macska örökbe adás révén életet ment az egyesület. Az állatok megmentése nem sikerülne, ha a segítők, önkéntesek, munkatársak, támogatók szorgalma és akarata nem lenne ilyen jó.

 • Állatvédelmi nevelés az állatkertben is

  Állatvédelmi nevelés az állatkertben is Az Orpheus Állatvédő Egyesületet rendszeresen hívják vadasparkok, állatkertek zoopedagógiai munkához segítségért. Többek között kapcsolatban állunk a Fővárosi Állat- és Növénykerttel, a szegedi Vadasparkkal is. Az állatkertekben a gyerekek és a felnőttek is megismerhetik a világ állatfajait, az állatok eredetét, veszélyeztetettségük szintjét, megvédésük fontosságát. Állatvédő egyesületünk az állatkerti munka során a fenntartható fejlődésért, a felelős állattartási kultúra kialakításáért, az ismeretterjesztésért, az élménygazdagításért dolgozik.

 • Vadászvilág: kizsákmányoló vagy szükségszerű?!

  Vadászvilág: kizsákmányoló vagy szükségszerű?!Az Orpheus Állatvédő Egyesületet számos vád éri vadászati oldalról, amiért a vadászvilág kapcsán tényfeltáró környezetvédelmi munkát végez. Magyarországon sok állandó vagy idény jellegű, legális (vadvédelmi célú, fizető hobbi célú) vadászat, illegális jellegű (erdőben, vizekben) orvvadászat is folyik. A hatályos törvényekkel ellentétben sok kutya-macska is elpusztul a természetben történő kilövésük folytán. Ezzel szemben a természetben élő állatok a nagy meleg nyárban, és a zord hideg télben az erdészetek etetése / itatása nélkül pusztulásra lennének ítélve.

 • Adó egy százalék az állatok megmentésére - mentsünk együtt életet!

  Adó egy százalék az állatok megmentésére - mentsünk együtt életet!Az utcáról megmentett kutyák és cicák nevében hálásan köszönjük mindazok támogatását, akik adó 1 százalék felajánlásával az állatok mentését segítik. Támogatóink nélkül a gazdátlan négylábúak nem juthatnának védelem alá, az állatvédelmi tevékenység az adó egy százalékának felajánlása nélkül nem lenne ilyen eredményes. Az Orpheus Állatvédő Egyesület Gazdikereső Programja havi átlag 30-50 állatot juttat új, szerető gazdihoz, jelenleg rengeteg otthon nélküli állat várja a segítséget. Minden állatmentő tevékenységkor a hála a segítők felé irányul, akik nélkül a feladatok megoldatlanok maradnának. Köszönjük!

  Adóbevalláskor, az eSzja rendszerben az adó 1% felajánláshoz adószámunkat adja meg:
  Orpheus Állatvédő Egyesület
  Adó 1%: 18464654-1-06

 • Laborállatok: életüket áldozzák az emberek életének meghosszabbításáért

  Laborállatok: életüket áldozzák az emberek életének meghosszabbításáértVan van-e joga az embernek más fajú élőlényeket arra felhasználni, hogy saját életének meghosszabbítását, kényelmének növelését segítse? Szerencsére az 1998-as állatvédelmi törvénybe belekerült, hogy szépészeti, kozmetikai célú állatkísérlet Magyarországon tilos. A világon azonban számos helyen elvégzik ezeket a kísérleteket, így a kész termékek az egész világon forgalmazhatóak lesznek... az állatkísérleteket legfőképpen hadászati, és egészségügyi (gyógyszerfejlesztési, oktatási) célból végzik.

 • Sintértelepek helyett reform: ebrendészet végzi a kóbor állatok állatbarát begyűjtését

  Sintértelepek helyett reform: ebrendészet végzi a kóbor állatok állatbarát begyűjtésétMit tesz a sintér? Mért félnek az élőlények még a nevétől is? A sintér (gyepmester) feladata az, hogy a közterületre elkószált, kóborló, a különböző okok végett elhalt állatokat összegyűjtse, és telepére szállítsa. Feladata ezen kívül a humán / állat-egészségügyi célú karanténozás. Az embert harapó, veszélyes állatok is a telepre kerülnek. Az önkormányzatoknak kötelezően ellátandó tevékenysége a gyepmesteri tevékenység, melyet általában profit alapú vállalkozásokként üzemeltetnek. Az Orpheus az 1990-es évek óta a sintértelepek korszerűsítésén, humánussá tételén dolgozik.

 • Meg kell állítanunk az állatkínzókat!

  Meg kell állítanunk az állatkínzókat!A 2004. évi X. törvény értelmében gerinces állatot úgy tartani, hogy az egészségkárosodást szenved vagy elpusztul, vagy ha állatot valaki elhagy vagy kitesz... az állatkínzás bűncselekményt követ el, amiért három évig terjedő börtön kapható. A háziállatokért minden esetben az ember kell, hogy felelősséget vállaljon. Az Orpheus Állatvédő Egyesület évente több tucat állatkínzásos ügyet old meg / tár fel a hatóságok felé. Az ember sok esetben (értelmetlen okokból) a hobbicélú, és a gazdasági állatait is kínozva tartja. Pedig a jó állattartás sokszor ugyanannyi energiát igényelne, mint a rossz tartás.

 • Adó 1 százalék állatvédelemre

  Adó 1 százalék állatvédelemreAz utcáról megmentett kutyák és cicák nevében hálásan köszönjük mindazok támogatását, akik adó 1% felajánlásával az állatok mentését segítik. Segítőink révén a gazdátlan négylábúak védelem alá kerülhetnek, az állatvédelmi tevékenység az adó egy százalékának felajánlása révén egyre sikeresebb. Az Orpheus Állatvédő Egyesület Gazdikereső Programja havi átlag 30-50 állatot juttat új, szerető gazdihoz, jelenleg rengeteg otthon nélküli állat várja a segítséget. Minden állatmentő tevékenységkor a hála a segítők felé irányul, akik nélkül a feladatok megoldatlanok maradnának. Köszönjük!

  Adóbevalláskor, az eSzja rendszerben az adó 1% felajánláshoz adószámunkat adja meg:
  Orpheus Állatvédő Egyesület
  Adó 1%: 18464654-1-06

 • Cirkusz és állatvédelem

  Cirkusz és állatvédelemAz Orpheus Állatvédő Egyesület a haknizó cirkuszosok kapcsán rengeteg bejelentést kap szemfüles cirkuszt látogató állatbarátoktól. Az idomított állatok kapcsán sok esetben nincs megfelelő tartási hely, ezért az állatok fellépés-idomítás előtt, és után stresszben kényszerülnek élni. Cirkuszokkal kapcsolatos állatvédelmi munkánk során célunk az állati jólét megteremtése, ezáltal a környezeti felelősség kiszélesítése. A cirkuszt üzemeltetők érdeke is az állatok testi - lelki egészsége. Ha látod, hogy egy cirkuszi állat szenved, esetleg a tartási helye kívánni valót hagy maga után...

 • Állatbarát / állatvédelmi kiadványokat osztunk az egész országban!

  Állatbarát / állatvédelmi kiadványokat osztunk az egész országban!A jövő nemzedékeknek sokkal felelősebben kell kezelniük a természetet-és a környezetet. Ezen belül a felelős állattartás is bele kell kerüljön a jövő generációk mindennapjaiba. Az Orpheus Állatvédő Egyesület évente több százezer példányban gyárt élménypedagógián alapuló kiadványokat (matricákat, plakátokat, képeslapokat, naptárakat, ismertetőket). Ezekből ingyenesen juttatunk magánszemélyeknek, oktatási intézményeknek, csoportoknak. Állatbarát ajándékaink rengeteg ember számára okoz örömet, emellett információt is nyújt a felelős állatkezelés folytatásához is.

 • Az ivartalanítás fontossága

  Az ivartalanítás fontosságaA kedvencek szabályozás nélküli szaporítása vagy igénytelen tenyésztése azt eredményezi, hogy sokkal több állat születik, mint amennyire a felelős állattartói bázis igényt tarthat! Ivartalanítás: szükséges! A felelőtlen lakosok az állattartással sok esetben felhagynak, az állatokat továbbadják vagy szélnek eresztik. Az utcára került, gazdátlan állatok tovább szaporodhatnak, de legtöbbször kínok között pusztulnak autók kerekei alatt, vagy a közeli sintértelepen, vagy egyszerűen éhen halnak... állatvédő egyesületünk 1999 óta az állatmentés mellett a jobb állattartási kultúráért is küzd.

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása