2024.07.13. - Jenõ

Sintértelepek helyett reform: ebrendészet végzi a kóbor állatok állatbarát begyűjtését

Sintértelepek helyett reform: ebrendészet végzi a kóbor állatok állatbarát begyűjtését
Sintértelepek helyett reform: ebrendészet végzi a kóbor állatok állatbarát begyűjtésétMit tesz a sintér? Mért félnek az élőlények még a nevétől is? A sintér (gyepmester) feladata az, hogy a közterületre elkószált, kóborló, a különböző okok végett elhalt állatokat összegyűjtse, és telepére szállítsa. Feladata ezen kívül a humán / állat-egészségügyi célú karanténozás. Az embert harapó, veszélyes állatok is a telepre kerülnek. Az önkormányzatoknak kötelezően ellátandó tevékenysége a gyepmesteri tevékenység, melyet általában profit alapú vállalkozásokként üzemeltetnek. Az Orpheus az 1990-es évek óta a sintértelepek korszerűsítésén, humánussá tételén dolgozik.

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása
Reform az ebrendészeti program. A korábbi gyepmesteri / sintér tevékenységgel szemben az állatmentő szakemberek az emberek érdekei mellett az állatok érdekében is jótékonyan tesz, problémákat (a meglévő törvényeknek, rendeleteknek köszönhetően) más hatóságokkal (rendőrséggel, vámügyőrséggel, tűzoltósággal, polgárőrséggel, önkormányzatokkal, ...) együttműködve old meg. Az Orpheus által működtetett ebrendészeteken a gazdához adható állatok a gazdikereső program révén új otthont / szerető gazdit / befogadót kapnak.

Az országban 3200 település van. Sok elavult gondolkodású önkormányzatnál a sintér / gyepmesteri telep üzemeltetése a mai napig profitorientált vállalkozás keretein belül folyik. Ha az állatok érdekeit is figyelembe venné 1-1 gyepmester/sintér, akkor nem maradna haszna. Célunk az önkormányzatok állatvédőkkel való együttműködésének segítése.

2010-tól OKJ-s szakmaként sikerült a reformszakmát bejegyezni az ebrendészeti tevékenységi kört.

Utcán magára hagyott / sérült állatok begyűjtése, gyógyítása (menthetetlen állapot esetén a fájdalmak enyhítése)

Igazi bajban lévő állatok begyűjtése (kóbor állat kezelés)

Megkínzott, szenvedő állatok problémáinak enyhítése
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra