2024.04.19. - Emma

SZJA 1 százalék 2013. évben

SZJA 1 százalék 2013. évben
Adó 1% felajánlás alap ismeretei és szabályzata a 2013-as évre

A magánszemélyek adóbevallását 2013. május 21-ig kell elkészíteni és beadni. Január 31-ig kellett az adózónak nyilatkozni arról, hogy a munkáltatóját bízza meg az adóbevallása elkészítésével. Február 15-ig lehet kérni az egyszerûsített adóbevallás kitöltésének lehetõségét a NAV-tól (Nemzeti Adó- és Vámhivatal), az arra jogosultaknak.

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Gazdikereső, állatmenhely, alapítvány kutya cica örökbefogadás, támogatás, adó 1 százalék felajánlás
Állatvédő, állatmenhely, kutya, cica mentés adó 1% támogatása
Vagyis az adó bevallásának és befizetsésének több útja is van, azonban mindenkire érvényes, hogy az adója 1+1%-át felajánlhatja azon civil szervezetek és/vagy egyházak számára, amelyek – megfelelve a törvényi elõírásoknak – gyûjthetik ezeket felajánlásokat. Felajánlást tenni csak a határidõig megfizetett adóból lehet. Azon munkavállalók, akiknek a fizetésébõl év közben levonásra kerül az adóelõleg – feltéve, ha nem keletkezik további adófizetési kötelezettség – folyamatosan eleget tesznek ennek a kötelezettségnek.

A két 1%-os rész nem vonható össze és nem osztható meg, ami azt jelenti, hogy mindkettõt egy-egy szervezetnek lehet felajánlani. Az elsõ csoportban kedvezményezettként civil szervezeteket lehet megjelölni, így alapítványt, közalapítványt vagy közhasznú szervezetet, amely már legalább két éve mûködik. Továbbá ide tartoznak azok a kiemelten közhasznú szervezetek is, amelyeket a tövény tételesen felsorol. A második csoportot a bejegyzett egyházak alkotják, amelyeket az adóhatóság technikai számmal látott el, továbbá az Országgyûlés által kiemelt elõirányzatok is (pl. Nemzeti Tehetség Program). A potenciális kedvezményezettek listáját a NAV közzé teszi, sõt utólag is megnézhetjük, hogy az általunk támogatott szervezetek hány ember jóvoltából, mekkora összeget kaptak az elõzõ évben.

Klikk ide: Adó 1% Kisokos!
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra